aan iedereen die de strijd voor voedselsoevereiniteit en een GGO-vrije landbouw steunt!

Dinsdag 24 september zal de rechtbank van Dendermonde een nieuwe uitspraak doen in het GGO-aardappelproces. Het is een herkansing voor de rechters om te bepalen of de Vrijwillige Verschijners deel uitmaken van het proces en om te oordelen dat honderden mensen in mei 2011 een legitieme politieke actie ondernamen tegen een illegaal GGO-proefveld te Wetteren.

Er wordt niet gemobiliseerd voor de rechtbank van Dendermonde op 24 September, maar we hopen op een regen van publieke reacties in de komende dagen.

Vandana Shiva, wereldbefaamd onderzoekster en activiste, liet alvast van zich horen. In een overvol Gents NT Theater vroeg ze zich af wat vijf multinationals nog zouden betekenen als boeren, consumenten, activisten en kritische wetenschappers wereldwijd beseften dat ze de meerderheid vormen? Aan de universiteit Gent stelde ze voor om het wetenschapsbeleid radicaal om te gooien en meer te investeren in onderzoek voor een duurzame landbouw. Een bijzondere boodschap was er ook voor de rechters van Dendermonde en de rector van de Kuleuven: stop de criminalisering van de veldbevrijders en trek het ontslag van Barbara Van Dyck weer in!

Luister hier hoe ze de veldbevrijders een hart onder de riem steekt.

Reageer op de uitspraak op 24 september of laat je steun aan de actievoerders alvast op voorhand horen! Stuur berichten naar je eigen netwerk, stel een persbericht op, bel je pers- en politieke contacten op, en laat het ons ook weten via fieldliberation@gmail.com. Je kan nog steeds steunboodschappen posten op de wereldmorgen.

Alternatieven voor de agro-industrie bestaan! Zaaigoed is van ons allemaal! Laten we blijven strijden voor een duurzame landbouw!