“Het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) is de organisator van de Vlaamse ggo-veldproeven en de drijvende kracht achter de criminalisering van de anti-ggo-beweging. Dit instituut, nota bene betaald met belastinggeld, doet zich voor als neutraal en strikt wetenschappelijk. Maar ze blijkt nauw verweven met tal van gifmultinationals, die hun eigen financiële belangen laten primeren op de volksgezondheid. De boer, de consument en het milieu zijn de pineut. Ter gelegenheid van “30 jaar plantenbiotechnologie”, een groots symposium dat VIB op 12 november 2013 organiseert in de Handelsbeurs te Gent, vallen de maskers echter af. Die dag wordt de rode loper uitgerold voor eregast Robert Fraley, één van de topmannen van Monsanto, de beruchtste gif- en ggo-firma ter wereld, met een criminele reputatie.

Wij vermoeden dat er op 12 november in het centrum van Gent een criminele bende samenkomt, en vragen de autoriteiten hier een stokje voor te stoken.”

De hebzucht van Monsanto bedreigt de landbouw, de biodiversiteit en de volksgezondheid. Monsanto verdient geen steun van publieke universiteiten. Als er één man is die Monsanto’s dubieuze activiteiten in de landbouw vertegenwoordigt, dan is het waarschijnlijk Robert Fraley. Geef Fraley geen toegang tot het VIB symposium op 12 november 2013 in de Handelsbeurs te Gent.

Teken de petitie hier:  http://www.change.org/petitions/keep-monsanto-out-of-our-universities