Gaat het GGO-aardappelverhaal om een paringsdans tussen wetenschap en industrie?  Ex-vrederechter Jan Nolf was er bij in Dendermonde en vraagt zijn collega-rechters van Dendermonde om de argumentatie van de verdediging in elk geval grondig door te nemen.

“Niemand hoeft het eens te zijn met de veldbevrijders die zeggen dat de Vlaamse regering geen wetenschappelijk aardappelveld financierde, maar dan wel een GGO promotie-veld”, zegt voormalig vrederechter Jan Nolf in Knack. Maar voor ieder die blindelings vertrouwen heeft in de “pure wetenschappers” heeft hij wel een  boodschap: “Slaap Zacht”

“het vertrouwen kritiekloos aan ‘pure wetenschappers’ schenkt, kan zich wel beter herinneren dat er wel altijd een punthoofd gevonden werd voor een geruststelling. En die riskeerde geen ontslag bij de universiteit. Kernenergie of sigaretten, DDT of borstimplantaten, ooit was het geen zorg. Nu GSM-straling en schaliegas. No worries, slaap zacht.”

Lees het volledige artikel hier