Greenwash Award voor het Vlaams Instituut Biotechnologie? Stem NU (laatste kans!) Het Vlaams Instituut Biotechnologie (VIB) zet demonstratieproeven met GGO-aardappelen, GGO-mais en GGO-populieren op en stelt deze voor als groene oplossingen voor voedsel- en energieproductie. Dat verdient een greenwash-prijs. Lees hier waarom het VIB Climaxi’s Greenwash Award verdient en breng nog snel hier je stem uit. 

Allemaal expert voor de rechtbank van Dendermonde, 28 mei om 9h. Op dinsdag 28 mei staan de elf activisten van Wetteren opnieuw terecht in het aardappelproces. Zij hielpen precies twee jaar eerder met het uittrekken van enkele ggo-aardappelen om de aandacht te vestigen op de grote problemen met, en gevolgen van de introductie van ggos in de landbouw en voedselketen. De voorstanders van de ggo-aardappelen stellen zich geregeld voor als ‘experten’, die een alleenrecht hebben op het weten wat goed is voor mens en milieu. Tijd om deze mythe te ontkrachten. Activisten, boeren, tuinders, imkers, kritische wetenschappers, kunstenaars en bezorgde burgers,…laten we allemaal samen nadenken over de toekomst van de landbouw en de weg er naartoe. Afspraak in Dendermonde 28 mei. Meer info en nieuws over de zaak op http://www.fieldliberation.org/

Geert Iserbyt (Landwijzer) helpt ons alvast op weg, en maakt een glasheldere analyse van de problemen met het huidige landbouwmodel en reikt pistes aan over hoe het beter kan. Een aanrader voor iedereen die mee wil nadenken over de toekomst van de landbouw en de lanbouw van de toekomst: http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2013/04/12/schaalgrootte-in-de-landbouw-grootschalig-versus-kleinschalig . Dat de BASF aardappelen geen deel uitmaken van de toekomst wordt elke dag duidelijker. BASF trekt nu ook in Nederland haar vergunningen voor de GGO-aardappelproefvelden in.

José Bové, Frans landbouwer, syndicalist en Groen europarlementarier, feliciteert de veldbevrijders, en benadrukt de noodzaak van veldbevrijdingen! José Bové stelt dat veldbevrijdingen cruciaal zijn in de strijd voor een eerlijk en ecologisch landbouwmodel. Hij herinnert ons aan het onaanvaardbare verloop van het aardappelproces tot dusver, en de illegaliteit van het aardappelveld zelf. Bekijk de steunboodschap en oproep tot mobilisatie hier  “Zeker met de recente onderhandelingen voor een nieuw vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten is aanhoudende actie nodig”, aldus José Bové. 

Wil je steeds op de hoogte zijn van het laatste nieuws in de GGO-strijd? Volg GGO-Vlaanderen via www.facebook.com/VlaanderenGgoVrij Zo ben je meteen mee met al het wereldnieuws dat belangrijk is om Vlaanderen GGO-vrij te krijgen! Een nieuwe golf van GGO-dossiers staat op de Europese agenda. Laten we samenwerken om GGO’s uit onze velden en borden te houden. Volg de Europese anti-ggo campagnes op stopthecrop.org/. Voor alle info over de Wetterse GGO-Veldproeven, het aardappelproces, en de veldbevrijdersbeweging, bezoek onze vernieuwde blog www.fieldliberation.org

AGENDA 

20.04.13 – Climaxi’s 2e Greenwash Circus – Planeet Mars, Land van Waaslaan 78, 9000 Gent (bij  station Dampoort), 13:00 – 20:00 meer info: http://www.climaxi.be/node/251

22.04.13 – Louvain-la-Neuve: burgerlijke ongehoorzaamheid: Waarom & Hoe?
Agir-pour-la-paix organiseert een discussie rond burgerlijke ongehoorzaamheid op basis van concrete ervaringen uit zes Belgische collectieven en organisaties. Ook het waarom & hoe van de Grote Aardappelruil zal aan bod komen. Om verandering in gang te zetten is burgerlijke ongehoorzaamheid soms noodzakelijk! Kom mee discussieren en inspiratie opdoen! 22.04 – 19h30, salle d’étude des sciences LLN. Meer info hier. (Debat in het Frans/Engels).

25.05.13 Wereldwijde mars tegen Monsantohttp://occupy-monsanto.com/march-against-monsanto-may-25-2013/

28.05.13 – 9h Aardappelproces en “PubliekeExpertisePublique” – Justieplein 1, Dendermonde. Noteer alvast de datum, meer info volgt! 

Info en Contact:  field.liberation@gmail.com // http://www.fieldliberation.org //Steunrekening: BE59 5230 8045 6626 // Crop Resistance (Triodos BIC: TRIOBEBB)