Het Vlaams Instituut Biotechnologie (VIB), het instituut dat de Wetterse demonstratieproeven met GGO-aardappel, GGO-mais en GGO-populieren op zet en deze promoot als groene oplossingen voor voedsel- energieproductie is goed op weg om Climaxi’s Greenwash Award te winnen.

Het VIB geeft zichzelf het predikaat van beschermer van boer, milieu en klimaat, maar dertig jaar biotechnologische toepassingen tonen ons net het tegenovergestelde: meer gebruik van pesticiden, meer pesticideresistentie bij onkruid, genetische verschraling, meer honger en ontbossing, en meer afhankelijkheid van de boeren in Noord en Zuid. VIB blijft volharden in de keuze voor de vlucht vooruit, regelrecht in het failliete model van de intensieve landbouw. Dergelijk palmares, zonder oogknipperen, alsnog willen ontkennen en greenwashen, verdient een prijs.

Waarom het VIB de prijs verdient? Lees hier

Stem op het VIB, één van de laureaten voor de Climaxi’s Greenwash Award! http://www.climaxi.be/node/251

greenwash_flyer_2013

Samen met de Limburgse Reconversie Maatschappij – die  Steenkoolgas wil ontginnen en dit verkoopt als duurzame energie, samen met Coca-cola – die het WWF steunt in zijn campagne voor het redden van de ijsbeer  op de Noordpool, samen met de Deutsche Bank – dat ondanks mooie praatjes mijnbouw, steenkool- en schaliegasontginning financiert, en met het Europese CO2- emissiehandelssysteem (ETS) – dat emissies verhandelt in plaats van ze te beperken, is het VIB – – genomineerd voor de climaxi greenwash award 2013

Stem hier : http://www.climaxi.be/node/251

en kom zaterdag 20/04 naar Gent voor het grote Greenwash Circus

Waar? Planeet Mars, Land van Waaslaan 78, 9000 Gent (bij de Dampoort)