———————

GGO-activisten voor rechter wegens bendevorming

Kim Van Den Peeren, (De Morgen 19 april 2012)

Uitspraak arbeidsrechtbank uitgesteld tot na strafzaak. De uitspraak in de zaak Barbara Van Dyck voor de arbeidsrechtbank na haar ontslag aan de KULeuven wordt uitgesteld tot na uitspraak strafzaak ggo-activisten.

Suite : http://threerottenpotatoes.wordpress.com/2012/04/20/uitspraak-arbeidsrechtbank-uitgesteld-tot-na-strafzaak/ En .pdf: http://threerottenpotatoes.files.wordpress.com/2012/04/demorgen19042012_ggoactivisten-voor-rechtbank.pdf

———————–

De toekomst van onze voedselvoorziening staat op het spel!

Dominique Trachet, Primo

Nina Holland waarschuwt voor proefvelden genetisch gemanipuleerde gewassen in Wetteren. Vorig jaar werd het proefveld met genetisch gemanipuleerde aardappelen van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) in Wetteren door actievoerders van de Field Liberation Movement (FLM) grotendeels vernield. Dit jaar worden meer middelen uitgetrokken voor het beter bewaken van een nieuw proefveld, dat zelfs wordt uitgebreid met een veld genetisch gemanipuleerde maïs. ‘Ook daartegen hebben meer dan duizend mensen bezwaar aangetekend’, zegt Nina Holland van FLM.

Suite :   104_107_GEOVELDEN_1215

—————————-

FLM: burgerinspectie in Gent op 9 mei

Robrecht Vanderbeeken, de wereld Morgen

Binnen enkele weken is het alweer een jaar geleden dat Field Liberation Movement het GGO aardappelveld in Wetteren bestormde. Ondanks alle stof die het deed opwaaien, gaan de proeven helaas gewoon door en komt er binnenkort ook nog GGO maïs bij. Voor FLM is het verhaal nog lang niet rond, de rechtszaken komen er bijvoorbeeld aan. Het proces over de actie gaat door op 8 mei. Iedereen is trouwens van harte welkom (meer informatie of steun zie: ‘steun het proces tegen de ‘patatiesten’!). Eens dat achter de rug is, beginnen ze er terug aan. Op woensdagmiddag 9 mei organiseren zij alvast een vreedzame wandeling op de terreinen van ‘Ghent Biotech Valley’, het biotechnologiepark te Zwijnaarde (informatie en inschrijvingen, zie hier).

Suite http://www.dewereldmorgen.be/blogs/robrecht-vanderbeeken/2012/04/19/flm-burgerinspectie-in-gent-op-9-mei

————–

Barbara Van Dyck

[NL] Aardappelactiviste Barbara Van Dyck schrijft open brief nav proces op 8 mei

Op 8 mei moet Barbara Van Dyck samen met 10 mede-aardappelactivisten voor de correctionele rechtbank in Dendermonde verschijnen. De beschuldigingen zijn zwaar: onder meer bendevorming, kwaadwillige verwoesting en diefstal. In een open brief kijkt Van Dyck nog eens terug op de zaak.

[FR] L’activiste des patates Barbara Van Dyck a écrit une lettre ouverte à propos du procès du8 mai

Le 8 mai, à Barbara Van Dyck ainsi que 10 autres activistes de la patate, sont convoqués devant le tribunal correctionnel de Dendermonde. Les accusations sont lourdes: notamment d’association de malfaiteurs, de destruction méchante et de vol. Dans une lettre ouverte Van Dyck revient sur le cas.

http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/04/24/aardappelactiviste-barbara-van-dyck-schrijft-open-brief-nav-proces-op-8-mei

———–

Bart Staes

[NL] GGO’s, droom of nachtmerrie: de vraag van 1 miljoen

Na de ‘Groote patattenoorlog in Wetteren’ moet het debat over ggo’s – genetisch gewijzigde organismen – verder gaan. Dat vindt alvast Bart Staes, en hij schreef daarom samen met Barbara Redant en Hans Van Scharen het boek ‘GGO’s, droom of nachtmerrie’ dat donderdag verschijnt

[FR] OGM, rêve ou cauchemar: la demande des 1 million

Après la “Grande Guerre des patates à Wetteren”, le débat sur les OGM – organismes génétiquement modifiés – continue. C’était déjà Bart Staes, et il a donc écrit avec Barbara Redant et Hans Van Scharen le livre «OGM, rêve ou cauchemar”qui paraîtra jeudi.

http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/04/26/ggos-droom-nachtmerrie-de-vraag-van-1-miljoen

————–

Barbara Van Dyck [NL] Aardappelactiviste Barbara Van Dyck schrijft open brief nav proces op 8 mei Op 8 mei moet Barbara Van Dyck samen met 10 mede-aardappelactivisten voor de correctionele rechtbank in Dendermonde verschijnen. De beschuldigingen zijn zwaar: onder meer bendevorming, kwaadwillige verwoesting en diefstal. In een open brief kijkt Van Dyck nog eens terug op de zaak. [FR] L’activiste des patates Barbara Van Dyck a écrit une lettre ouverte à propos du procès du8 mai Le 8 mai, à Barbara Van Dyck ainsi que 10 autres activistes de la patate, sont convoqués devant le tribunal correctionnel de Dendermonde. Les accusations sont lourdes: notamment d’association de malfaiteurs, de destruction méchante et de vol. Dans une lettre ouverte Van Dyck revient sur le cas. http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/04/24/aardappelactiviste-barbara-van-dyck-schrijft-open-brief-nav-proces-op-8-mei ———– Bart Staes [NL] GGO’s, droom of nachtmerrie: de vraag van 1 miljoen Na de ‘Groote patattenoorlog in Wetteren’ moet het debat over ggo’s – genetisch gewijzigde organismen – verder gaan. Dat vindt alvast Bart Staes, en hij schreef daarom samen met Barbara Redant en Hans Van Scharen het boek ‘GGO’s, droom of nachtmerrie’ dat donderdag verschijnt [FR] OGM, rêve ou cauchemar: la demande des 1 million Après la “Grande Guerre des patates à Wetteren”, le débat sur les OGM – organismes génétiquement modifiés – continue. C’était déjà Bart Staes, et il a donc écrit avec Barbara Redant et Hans Van Scharen le livre «OGM, rêve ou cauchemar”qui paraîtra jeudi. http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/04/26/ggos-droom-nachtmerrie-de-vraag-van-1-miljoen