Nos médias et témoignages de participants a l’action – Onze media en getuigenissen van deelnemers aan de actie

Soutiens à l’action de désobéissance civile à Wetteren ce 29 mai – Steun aan de actie van burgerlijke ongehoorzaamheid van 29 mei in Wetteren

 • 04.06.2011 De Standaard Barbertje moet hangen. Inquisitie in naam van de gentechnologie. Eric Corijn wil niet meer met de KU Leuven samenwerken zolang Barbara Van Dyck ontslagen blijft. In naam van de vrije wetenschap.
 • 03.06.2011 De Morgen Waarom wij zondag actie voerden in Wetteren. Tom Cox, burgerlijk ingenieur, doctor in de wetenschappen, onderzoeker aan het CEME; Olivier Beauchard, bioloog, onderzoeker aan de UA; Omar Jabary Salamanca, geograaf, onderzoeker aan de Ugent; Sander Jacobs, doctor in de wetenschappen, onderzoeker aan de UA; Anneleen Kenis, master in duurzame ontwikkeling en menselijke ecologie, onderzoekster aan de KU Leuven; Matthias Lievens, doctor in de filosofie, onderzoeker aan de KU Leuven; Kim Naudts, bioloog, onderzoekster aan de UA; Kaatje Segers, doctor in de bio-ingenieurswetenschappen, onderzoekster aan de HoGent; Johnny Teuchies, bioloog, onderzoeker aan de UA; Barbara Van Dyck, bio-ingenieur, doctor in de economische wetenschappen, onderzoekster aan de KU Leuven; David Duchan, doctor in de bio-ingenieurswetenschappen, onderzoeker aan de UGent.
 • 02.06.2011 Facebook. Een paar losse flodders rond de patattenaffaire. Erik Swyngedouw, Professor of Geography, School of Environment and Development, Manchester University
 • 02.06.2011 MO De grond van de aardappelzaak. Jan Thoelen is landbouwer in opleiding
 • 01.06.2011 De Standaard Wie wordt beter van ggo’s? Sigrid Sterckx Professor bio-ethiek aan de UGent
 • 01.06.2011 De Standaard Actievoerders, aardappelen en academici. De oproep van de Gentse universiteit om eendrachtig de vernieling van het ggo-proefveld in Wetteren te veroordelen stinkt naar eenheidsdenken, vinden Serge Gutwirth (VUB),
  Dirk Voorhoof (UGent), JeanPaul Van Bendegem (VUB, UGent), Jenneke
  Christiaens (VUB) en Freddy Mortier (UGent) .
 • 31.05.2011 La Libre Belgique Isabelle Stengers, professeur à l’ULB: En l’absence de délibération politique, cette action illégale était nécessaire.
 • 31.05.2011  MO* In naam van de aardappel-oorlog-actievoerders – opinie Johan D’Hulster van biotuinbedrijf “De Akelei”
 • 31.05.2011 De Wereld Morgen De kern van de ggo-zaak: de aarde is niet te koop Opinie door Lieven De Cauter (cultuurfilosoof)
 • 28.05.2011 Communiqué de soutien de la Coordination Européenne Via Campesina

Ce qui se dit sur les patates==Wat ze over de aardappelen zeggen==What they say about the potatoes