Over de ‘vernietiging’ van het ggo-aardappelveld…

De Veldbevrijders zullen op 29 mei het veld trachten te herbeplanten met gezonde aardappelen, die eveneens resistent zijn tegen de gevreesde phytophtora-aardappelziekte. De meeste Belgen willen immers helemaal geen genetisch gemanipuleerde frieten of puree. Wij zien onszelf dus zeker niet als ‘vernielers’ of vandalen, en zouden aan eenieder willen vragen om eens goed na te denken wie hier wat vernielt.
De ggo/agro-industrie vernielt de toekomst van miljoenen kleine boeren wereldwijd, ook in België. Zij creëert honger en ellende en hanteert een landbouwmodel dat enorm schadelijk is voor mens en milieu. Het is diezelfde industrie die het voor de Wetterse boeren verduiveld moeilijk maakt om nog hun boterham te verdienen, tenzij ze blijven investeren in steeds grotere en duurdere stallen en machines. Waar gaat dit heen?
Er bestaat een andere visie op landbouw, die veel leefbaarder is voor de bodem, voor de mensen, en vooral voor de boeren zelf. Luister je mee naar ons verhaal?