Local infomeetings en actietraining voor “Field Liberation” in Wetteren

Zo vind je ons onder meer op:
– 16 april te Gent op de Alternatieve Boekenbeurs
– 17 april te Brussel op de Zadenbeurs
– van 2 tot 4 mei op het Landbouwactiekamp te Flevoland (NL)
– op 7 mei aan het aardappelveld te Wetteren (geef ons een seintje bij interesse)
– 15 mei te Brussel van 13h tot 17h
– 16 mei te Antwerpen vanaf 18h30
– 21 mei vanaf 14u in Gent

Op zondag 29 mei zal een groep boeren, milieu-activisten en bezorgde burgers een proefveld in Wetteren ontdoen van genetisch gemanipuleerde aardappelen.

Daarnaast zal er ook een boerenmarkt worden georganiseerd waar iedereen terecht kan met vragen, voor discussie en om duurzame alternatieven van dichterbij te leren kennen. De Field Liberation Movement roept op tot geweldloze directe actie omdat ze de deur wil gesloten houden voor ggo-proefvelden in België. Deze proefvelden zijn nutteloos en gevaarlijk, en een schrijnend voorbeeld van de huidige afhankelijke positie van wetenschappers ten aanzien van een agro-industrie, die haar blinde winststreven laat primeren boven het algemeen belang.

Ter voorbereiding van deze actie, wordt op zaterdag 21 mei een infomeeting en actietraining georganiseerd in Gent en op 15 mei in Brus. In een eerste deel zal informatie worden gegeven over de veldproef, het tweede deel is specifiek bedoeld voor wie heeft besloten aan de actie deel te nemen of dat nog overweegt.

Om te weten waar deze voorbereiding doorgaat, stuur je een mailtje naar field.liberation@gmail.com. Het spreekt voor zich dat pers en politie niet welkom zijn op deze bijeenkomst. Anderen heten we 21 mei graag welkom in Gent en de week erop zien we elkaar dan hopelijk opnieuw in Wetteren!

Indien je interesse hebt om deel te nemen of nog vragen hebt, aarzel dan niet om te mailen naar: field.liberation@gmail.com