Het gebeurt niet vaak dat n2 van Monsanto op bezoek komt. Stuur deze opvallend breed gedragen oproep alvast door in je netwerken en kom naar Gent! Laten we er voor zorgen dat meneer Robert Fraley en de Vlaamse agrobiotech industrie zijn bezoekje aan het VIB-symposium niet gauw vergeten … Moet je werken? Neem een lange lunchpauze, neem vakantie. Geraak je er niet stuur collega’s, familie, buren en vrienden naar het Kouter!

protestfeest

GENETISCH GEMODIFICEERDE GEWASSEN NIET IN ONZE NAAM, NIET IN NAAM VAN DE HONGER, NIET IN NAAM VAN DE WETENSCHAP!

Een wereld zonder MONSANTO is mogelijk!

Op 12 november vindt tussen 11u en 14u op de Kouter in Gent een belangrijk protestfeest plaats. Tal van wetenschappers, organisaties uit het maatschappelijk middenveld, activisten, mensen uit de culturele sector, vakbonden, burgers en politici verzamelen dan om te laten zien en horen dat ze leugens zoals verspreid door de agrochemische industrie niet slikt. Het huidige industriële landbouwmodel laat zien dat het niet in staat is de wereld te voeden, vervuilt ecosystemen via grootschalig gebruik van pesticiden en kunstmest en put de aarde uit. Dat terwijl volgens tal van experts een meer duurzame landbouw de groeiende wereldbevolking kan voeden, zonder toekomstige generaties het leven onmogelijk te maken.

In de Handelsbeurs vindt op datzelfde moment een verjaardagsfeest plaats waarbij het Vlaams Instituut Biotechnologie “30 jaar agro-biotechnologie” viert,  in aanwezigheid van topmannen van de agro-chemiereuzen Monsanto en Dupont.

De leugen die we niet slikken is dat we GGOs nodig hebben om de wereld te voeden. De mythe die we doorprikken is dat er een wetenschappelijke consensus rond GGO’s bestaat. Een eis die we stellen is dat de overheden gemeenschapsgeld investeren in alternatieven voor de industriele landbouw en de verdere privatisering en commercialisering van wetenschappelijk onderzoek tegen gaat.

Aan iedereen die zich verzet tegen een verdere privatisering van het leven en een machtige greep op ons voedsel, aan iedereen die gelooft in een eerlijkere en duurzamere landbouw : “kom naar Gent en vier met ons mee!”

Afspraak 12 november 2013, Kouter (Gent)  11h – 14h: groot protestfeest met infomarkt, muziek (Collieman, Jaune Toujours,…), boodschappen van wetenschappers, schrijvers, NGOs, boeren en politici, … warme soep met een verhaal, aardappelenverkoop,…

Vanaf het Sint-Pietersstaton geraak je er makkelijk met tram 1 (richting Evergem, stop Korte Meer)

Info: http://agrobiotechprotestfeest.wordpress.com/       protestfeest12november2013@gmail.com /        Facebook

ONDERTEKENAARS

11.11.11 – CNCD, Oxfam-in-België en Oxfam-en-Belgique, Greenpeace BE, Bond Beter Leefmilieu (BBL), Bioforum, Velt, Mouvement d’action Paysanne (le MAP), De Boerengroep, Bart Staes – European Greens, Groen, Climaxi, Comité pour l’Annulation de la Dette du Tiers Monde (CADTM) Belgique, Corporate Europe Observatory (CEO), de Boerse Poort, Début des Haricots, FIAN Belgique, Friends of the Earth Vlaanderen, les Amis de la Terre, Agir pour la paix, Kaaitheater/Burning Ice, Labo vzw, Landwijzer, Nature et Progrès, OIKOS, Quinoa, Rencontre des Continents, ROSAS /PARTS, Victoria Deluxe vzw, Voedselteams vzw, Vredeseilanden, Wervel