In een 500-tal steden in meer dan 50 landen wereldwijd kwamen mensen zaterdag op straat om te protesteren tegen Monsanto. Ook in Brussel, Europese hoofdstad van de GGO-lobby, willen we Monsanto buiten!

 

Meer weten over Monsanto en hoe ze via haar lobby-praktijken? Een ontluisterende en wereldbekende documentaire over hun bedrijfsbeleid, kun je hier bekijken: http://www.youtube.com/watch?v=fONUvkPPMGY

Er doen veel complotverhalen de ronde over Monsanto en een mens moet kritisch blijven, maar net daar is de documentaire “De Wereld volgens Monsanto” heel goed in. De werkelijkheid is al erg genoeg.

Weet: Monsanto maakte Agent Orange, ddt, pcb’s en bleef telkens decennia volhouden dat die absoluut gezond waren. Monsanto krijgt haar grootste winsten uit de verkoop van RoundUp, een uiterst sterk en kwalijk gif, dat dankzij Monsanto’s RoundUpresistente ggo-gewassen een onwaarschijnlijk commercieel succes is, een ecologische catastrofe, en met zware gezondheidsimpacten op honderdduizenden die in de buurt van de gifvelden leven, voornamelijk in zuid-amerika en de vs.