28 mei 2013 – 9u – 17u – Justititieplein – Grote Markt Dendermonde

De toekomst van ons voedsel – allemaal samen expert”

Op dinsdag 28 mei staan elf activisten opnieuw terecht in het aardappelproces. Zij hielpen precies twee jaar eerder met het uittrekken van enkele ggo-aardappelen te Wetteren om de aandacht te vestigen op de grote problemen met en gevolgen van de introductie van ggos in de landbouw en voedselketen. De voorstanders van de ggo-aardappelen stellen zich geregeld voor als ‘experten’, die een alleenrecht hebben op het weten wat goed is voor mens en milieu. Tijd om deze mythe te ontkrachten.

Bij deze een warme oproep aan activisten, boeren, tuinders, imkers, kritische wetenschappers, kunstenaars en bezorgde burgers om op 28 mei samen te komen aan de rechtbank, en elkaar te inspireren met eigen vragen, inzichten en praktijkervaringen. Samen hebben wij de expertise in huis als het aankomt op het daadwerkelijk uitbouwen van een landbouw zonder gif of ggo’s.

Terwijl de aardappelbeklaagden binnen in de rechtbank de rechters ervan trachten te overtuigen dat hun directe actie wenselijk en misschien zelfs noodzakelijk was, komen we daarbuiten samen onder de vlag van een “PubliekeExpertisePublique”. We maken de balans op van de huidige stand van zaken, en in diverse ‘ronde tafel’ gesprekken delen we onze ideeën en strategieën over noodzakelijke veranderingen. Onderwerpen als onafhankelijkheid van onderzoek, strijd tegen GGOs, criminalisering van activisme … komen aan bod. Kortom, we beginnen onze beweging te sterken!

Een dag om nooit te vergeten….

Programma:

9.00 Onthaal en koffie – Breng je pootpatatten in verschillende vormen en kleuren mee om ze uit te wisselen

10.00 Opening van het proces aan de Rechtbank van Dendermonde

10.30 PubliekeExpertisePublique (Grote Markt 16 – zaaltje 1e verdiep)

13.00 Lunch voorzien door Kokerellen

14.00 Ronde Tafel – gesprekken

Het criminaliseren van acties tegen genetisch gemanipuleerde organismen zal het debat niet stoppen, maar versterken.

Meer info: fieldliberation@gmail.com, www.fieldliberation.org

Rekeningnummer: BE59 5230 8045 6626 op naam van Crop Resistance (Triodos)

Flyer FLM 28-05-2013_NL3_gr