• Reinstate her Now! Petitie tegen het ontslag (in FR, ES, EN, DE) met interessante links Petition with interesting reactions – Pétition avec des réactions intéressantes
 • 26.09.2011 DeRedactie.be   “Protest tegen ontslag K.U.Leuven-onderzoekster”
 • 26.09.2011 De Wereld Morgen Video “Optocht der boze toga’s in Leuven”
 • 26.09.2011 De Standaard “Actie tijdens opening KULeuevn-academiejaar tegen ontslag”
 • 26.09.2011 De Wereld Morgen “Academici keren rector de rug toe uit protest ontslag”
 • 25.09.2011 De Standaard “Actie tegen ontslag Barbara Van Dyck bij opening academiejaar”
 • 14.09.2011 De Morgen “Het échte geweld vindt plaats na de aardappelveldslag”
 • 30.06.2011 DeWereldMorgen Welke wetenschappelijke vrijheid? Opinie van Karim Zahidi
 • 21.06.2011 De Standaard “Emeritus KULeuven vraagt herziening ontslag”
 • 20.06.2011 De Wereld Morgen “Kleine theologie van het activisme. Een standbeeld voor Barbara Van Dyck” Lieven De Cauter
 • 10.06.2011 De Standaard “Neen aan het ontslag, honderden wetenschappers op de barricaden” (la pétition)
 • 10.06.2011 De Morgen “Leuvense rector heeft meer dan één plant uitgetrokken” *lettre ouverte au recteur demandant la réintégration de Barbara Van Dyck: Eva Brems (hoogleraar, UGent), Serge Gutwirth (hoogleraar, VUB), Dirk Voorhoof (buitengewoon hoogleraar, UGent), Ilke Adam (onderzoeker, VUB), Hannes Cannie (onderzoeker, UGent), Ineke Casier (onderzoeker, VUB), Jenneke Christiaens (hoofddocent, VUB), Giselle Corradi (onderzoeker, UGent), Paul De Hert (hoofddocent, VUB), Els Dumortier (docent, VUB), Jacques Englebert (hoogleraar ULB en UMons), Benoît Frydman (gewoon hoogleraar, ULB), Yves Haeck (docent, UGent), Laurens Lavrysen (onderzoeker, UGent), Michèle Morel (onderzoeker, UGent), Saïla Ouald-Chaib (onderzoeker, UGent), Marc Pallemaerts (docent, ULB), Yves Poullet (rector, FUNDP Namur), Stijn Smet (onderzoeker, UGent), Stefaan Smis (docent, VUB), Lieve Stevens (onderzoeker, UGent), Alexandra Timmer (onderzoeker UGent), Jozefien Van Caeneghem (onderzoeker, VUB), Guido Van Limberghen (decaan, VUB), Mathias Vermeulen (onderzoeker, VUB), Patrick Wautelet (hoogleraar, ULiège), Chris Wiersma (onderzoeker, UGent)*
 • 09.06.2011 Bernard Mazijn Ugent Wetenschappers misbruiken het predicaat “vrij onderzoek”
 • 08.06.2011 Radio 1 RTBF Hommage à la pomme de terre Chronique Paul Hermant – son –
 • 08.06.2011 DeWereldMorgen Wetenschapslastering als nieuw opiniedelict – reactie Serge Gutwirth – “Blasphème de la science : un nouveau délit d’opinion ?”
 • 07.06.2011 DeWereldMorgen Waarom het ontslag van een KUL-onderzoekster moreel én maatschappelijk onverantwoord is – Nicole Note, Pieter Meurs en Karen De Looze zijn onderzoekers bij het Centrum Leo Apostel, VUB
 • 06.06.2011 opinie Dirk peeters  (Groen!) Petitie tegen ontslag onderzoekster
 • 04.06.2011 De Standaard Barbertje moet hangen. Inquisitie in naam van de gentechnologie. Eric Corijn wil niet meer met de KU Leuven samenwerken zolang Barbara Van Dyck ontslagen blijft. In naam van de vrije wetenschap.