Op dinsdag 28 oktober begint de laatste procesdag tegen de aardappelactivisten van Wetteren. De GGO-activisten staan terecht voor de acties rond het GGO-proefveld in Wetteren in 2011. Deze actie was echter één van de vele inspanningen in de strijd tegen de greep van de agro-industrie op onze landbouw. Het debat rond gentech – een technologie die die agro-industrie vrij spel geeft – zat op dat moment muurvast, nu is ze levendiger dan ooit. Dinsdag 28 oktober is een grote dag – voor het eerst zullen de activisten mogen vertellen waarom ze dit aardappelveld aanpakten. Voor het eerst zullen wetenschappers worden gehoord die vertellen welke risico’s een dergelijke proef in open lucht inhoudt, voor het eerst zullen specialisten uit de bioveiligheidsraad aan het woord worden gelaten die aantonen dat de toelating van het GGO-aardappelveld sterk betwistbaar is en voor het eerst – voor het allereerst – zal een biologische landbouwer mogen getuigen hoe je aardappelen teelt zonder het gebruik van pesticides of GGO’s.

Patattenslag 28 oktober 2014

 

 

8u Ontbijt   

Afspraak op de kouter! Iedereen is welkom voor een lekker ontbijt en warme dranken.We vertrekken daarna gezamenlijk naar de rechtszaal.

9u Proces  

Genetisch gemanipuleerde aardappelen? Wat zijn dat? Wie wordt er beter van? Houden we wel genoeg rekening met de bevoegdheden van burger, boeren en kritische wetenschappers?

Op 29 mei 2011 namen meer dan 400 activisten deel aan de Grote Aardappelruil te Wetteren. Het debat over de toekomst van de landbouw flakkerde op. In 2012 verklaarde een Gentse rechter de vergunning voor het aardappelveld illegaal, toch staan de 11 aardappelbeklaagden nog steeds terecht voor bendevorming. Op 28 oktober verschijnen ze voor het Gentse Hof van Beroep. Steun hen en volg het aardappelproces live in de rechtszaal!

12u Boerenmarkt  

We verzamelen voor een lekkere lunch terug op de Kouter. Bio-boeren zorgen voor vers brood, gekneed uit lokaal graan! De lunch is de start van een heel boeiende namiddag. Kom je wintervoorraad aardappelen inslaan! De boerenmarkt is het moment om de lokale boeren/boerinnen en imkers te ontmoeten.

Op de info-markt kom je alles te weten over duurzame landbouw en vernieuwende lokale initiatieven. Bovendien zijn er een heleboel sprekers aanwezig die meer uitleg komen geven. Heel de namiddag wordt opgevrolijkt met kinderanimatie en muziek. Breng zeker jouw trap-tractor mee voor de tractorrace!

Ben je begaan met voedsel en de toekomst van de landbouw? Neem je kinderen, buren en vrienden mee en kom naar Gent op 28 oktober!

TWEET #patattenslag #pday  //  Facebookevent

info : fieldliberation@gmail.com

 

DE SLAG

Voor de landbouw van de toekomst!

Voor het recht op actievoeren!

Voor de vrijspraak!